Artikels over werkbaar werk

We vermijden stress en burn-out bij uw personeel door preventief mee te bouwen aan het mentale welzijn, een meerwaarde voor uw ziekteverzuimbeleid.

Op welke wijze kan Mindfulness helpen om zowel individuen als organisaties te helpen groeien? De sleutel ligt hem deels in de wijze waarop mindfulness mensen opnieuw in contact brengt met wat hen van binnenuit motiveert...

Lees meer...

Hoe gaat u om met onzekerheid, angst in deze Corona tijden, ook op het werk?

We geven u graag enkele tips & tricks mee over leven en werken in het NU.

Lees meer...
Drie kenmerken van coachend leidinggeven

Een goede leider is in de eerste plaats een goede observator, die verbinding maakt met zijn team en die daarbij kwetsbaarheid en daadkracht combineert. Maar hoe gaat u hiermee aan de slag?

We delen graag enkele zeer concrete tips, geïnspireerd op het Itam-traject 'Fundamentals of futureproof leadership' dat plaats vindt van 21 tot 25 juni 2020.

Lees meer...

De explosie van de digitale media zorgt voor een nieuwe mentale aandoening: CPA. Continuous Partial Attention, plastisch vertaald als “confetti aandacht.” Met een verlies aan alertheid tot gevolg.

Volgens Daniël Goleman -de man die de wereld liet kennis maken met het concept Emotional Intelligence- is net de kunst om gefocused te blijven een belangrijke eigenschap van succesvolle leiders. In zijn boek “Focus: the hidden driver of excellence” beschrijft hij drie soorten van aandacht die succesvolle leiders goed beheersen. Hij noemt het triple-focus.

Lees meer...