Artikels over werkbaar werk

De explosie van de digitale media zorgt voor een nieuwe mentale aandoening: CPA. Continuous Partial Attention, plastisch vertaald als “confetti aandacht.” Met een verlies aan alertheid tot gevolg.

Volgens Daniël Goleman -de man die de wereld liet kennis maken met het concept Emotional Intelligence- is net de kunst om gefocused te blijven een belangrijke eigenschap van succesvolle leiders. In zijn boek “Focus: the hidden driver of excellence” beschrijft hij drie soorten van aandacht die succesvolle leiders goed beheersen. Hij noemt het triple-focus.

Lees meer...
7 tips naar mensgericht leiderschap -  Björn Prins en Joost Callens helpen u als leidinggevende op weg via de Futureproof Leadership Journey. Via deze journey bent u in staat om een levende en lerende organisatie te creëren waarbij de medewerkers centraal

Het is een open deur. Maar het is niet omdat we een open deur KENNEN dat we ook al naar BINNEN zijn gestapt.

We delen 7 tips over mensgericht leiderschap met u van de deelnemers aan onze leiderschapstrajecten. Ook getuigen ze over hun ervaring met de Futureproof Leadership Journey.

Lees meer...
Uw mentale ‘CEO’ trainen? Ga voor leiderschap met een ‘u’! Over het nut van de stilte als manager.

De automatische piloot van de dominante denkende geest staat altijd paraat om te oordelen. Om zo de mensen, de dingen en de gebeurtenissen te voorzien van etiketjes; van goed of slecht, aangenaam of onaangenaam, wil ik wel, wil ik niet, mag er zijn, mag er niet zijn.

Maar hoe zorgt u voor focus in uw werkdag en zeker in een leidinggevende functie? En wat is een mentale ‘CEO’?

Lees meer...
Bent u op zoek naar tips om stress te verminderen op de werkvloer? 5 tips in mindful werken

Bent u op zoek naar tips om stress te verminderen op de werkvloer?

Wist u bovendien dat 'slow down' net de productiviteit verhoogt?

Alsook de efficiëntie, tevredenheid en betrokkenheid? En dat u stress in een kracht kan omzetten?

Lees meer...
Hoe kan u als leidinggevende op burn-out preventie inzetten?

En wat verwachten medewerkers van hun leidinggevende? Onderzoek toont keer op keer aan dat de leidinggevende een belangrijke impact kan hebben op het stressgehalte en de burn-out van zijn of haar medewerkers.

Het begint met rekening te houden met de verwachtingen van de teamleden. Vaak zijn dat relatief eenvoudige zaken. Dit lijstje is wellicht ook zinvol in uw organisatie of bedrijf.

Lees meer...