Artikels over werkbaar werk

Bent u op zoek naar tips om stress te verminderen op de werkvloer? 5 tips in mindful werken

Bent u op zoek naar tips om stress te verminderen op de werkvloer?

Wist u bovendien dat 'slow down' net de productiviteit verhoogt?

Alsook de efficiëntie, tevredenheid en betrokkenheid? En dat u stress in een kracht kan omzetten?

Lees meer...
Hoe kan u als leidinggevende op burn-out preventie inzetten?

En wat verwachten medewerkers van hun leidinggevende? Onderzoek toont keer op keer aan dat de leidinggevende een belangrijke impact kan hebben op het stressgehalte en de burn-out van zijn of haar medewerkers.

Het begint met rekening te houden met de verwachtingen van de teamleden. Vaak zijn dat relatief eenvoudige zaken. Dit lijstje is wellicht ook zinvol in uw organisatie of bedrijf.

Lees meer...
Door een groep mensen samen te brengen, hebt u nog niet meteen een (h)echt team. Maar hoe dan wel?  Google nam de proef op de som en op basis van hun onderzoek concludeert Google dat er vijf factoren zijn die succesvolle teams onderscheiden van de rest. S

Door een groep mensen samen te brengen, hebt u nog niet meteen een (h)echt team. Maar hoe dan wel?

Google nam de proef op de som en op basis van hun onderzoek concludeert Google dat er vijf factoren zijn die succesvolle teams onderscheiden van de rest. Stel u zich bij het lezen van deze blog de vraag: “Hoe zit dat in mijn team?”

Lees meer...
Preventie van stress en burn-out in 4 stappen. Bij Itam vermijden we stress en burn-out door preventief mee te bouwen aan het mentale welzijn van de medewerkers in uw bedrijf.  Maar hoe neemt u hier een start in als HR-manager?

Bij Itam vermijden we stress en burn-out door preventief mee te bouwen aan het mentale welzijn van de medewerkers in uw bedrijf.

Maar hoe neemt u hier een start in als HR-manager?

Lees meer...
Heeft men de keuze om aan die burn-out te ontsnappen?

Bedrijven investeren vaak in hun werknemers via een gericht opleidingsaanbod dat bijdraagt aan de technische of theoretische skills.

Maar wordt er ook geïnvesteerd in het leren omgaan met de snel veranderende werkomgeving?

Lees meer...
Drie manieren om kalm te blijven onder stress. Maar hoe leert u omgaan met stress?

Het is vrij natuurlijk dat u in bepaalde stressvolle situaties uw kalmte dreigt te verliezen.  Als u echter geen greep krijgt op uw stress dan bestaat de kans dat u de trappers verliest. Wat dan weer zorgt voor extra stress.  

Hier zijn drie tips die u kunnen helpen om toch kalm te blijven.

Lees meer...