Artikels over werkbaar werk

Uw mentale ‘CEO’ trainen? Ga voor leiderschap met een ‘u’! Over het nut van de stilte als manager.

De automatische piloot van de dominante denkende geest staat altijd paraat om te oordelen. Om zo de mensen, de dingen en de gebeurtenissen te voorzien van etiketjes; van goed of slecht, aangenaam of onaangenaam, wil ik wel, wil ik niet, mag er zijn, mag er niet zijn.

Maar hoe zorgt u voor focus in uw werkdag en zeker in een leidinggevende functie? En wat is een mentale ‘CEO’?

Lees meer...
Bent u op zoek naar tips om stress te verminderen op de werkvloer? 5 tips in mindful werken

Bent u op zoek naar tips om stress te verminderen op de werkvloer?

Wist u bovendien dat 'slow down' net de productiviteit verhoogt?

Alsook de efficiëntie, tevredenheid en betrokkenheid? En dat u stress in een kracht kan omzetten?

Lees meer...
Hoe kan u als leidinggevende op burn-out preventie inzetten?

En wat verwachten medewerkers van hun leidinggevende? Onderzoek toont keer op keer aan dat de leidinggevende een belangrijke impact kan hebben op het stressgehalte en de burn-out van zijn of haar medewerkers.

Het begint met rekening te houden met de verwachtingen van de teamleden. Vaak zijn dat relatief eenvoudige zaken. Dit lijstje is wellicht ook zinvol in uw organisatie of bedrijf.

Lees meer...
Door een groep mensen samen te brengen, hebt u nog niet meteen een (h)echt team. Maar hoe dan wel?  Google nam de proef op de som en op basis van hun onderzoek concludeert Google dat er vijf factoren zijn die succesvolle teams onderscheiden van de rest. S

Door een groep mensen samen te brengen, hebt u nog niet meteen een (h)echt team. Maar hoe dan wel?

Google nam de proef op de som en op basis van hun onderzoek concludeert Google dat er vijf factoren zijn die succesvolle teams onderscheiden van de rest. Stel u zich bij het lezen van deze blog de vraag: “Hoe zit dat in mijn team?”

Lees meer...
Preventie van stress en burn-out in 4 stappen. Bij Itam vermijden we stress en burn-out door preventief mee te bouwen aan het mentale welzijn van de medewerkers in uw bedrijf.  Maar hoe neemt u hier een start in als HR-manager?

Bij Itam vermijden we stress en burn-out door preventief mee te bouwen aan het mentale welzijn van de medewerkers in uw bedrijf.

Maar hoe neemt u hier een start in als HR-manager?

Lees meer...
Heeft men de keuze om aan die burn-out te ontsnappen?

Bedrijven investeren vaak in hun werknemers via een gericht opleidingsaanbod dat bijdraagt aan de technische of theoretische skills.

Maar wordt er ook geïnvesteerd in het leren omgaan met de snel veranderende werkomgeving?

Lees meer...