Artikels over werkbaar werk

We vermijden stress en burn-out bij uw personeel door preventief mee te bouwen aan het mentale welzijn, een meerwaarde voor uw ziekteverzuimbeleid.

Op welke wijze kan Mindfulness helpen om zowel individuen als organisaties te helpen groeien? De sleutel ligt hem deels in de wijze waarop mindfulness mensen opnieuw in contact brengt met wat hen van binnenuit motiveert...

Lees meer...

De explosie van de digitale media zorgt voor een nieuwe mentale aandoening: CPA. Continuous Partial Attention, plastisch vertaald als “confetti aandacht.” Met een verlies aan alertheid tot gevolg.

Volgens Daniël Goleman -de man die de wereld liet kennis maken met het concept Emotional Intelligence- is net de kunst om gefocused te blijven een belangrijke eigenschap van succesvolle leiders. In zijn boek “Focus: the hidden driver of excellence” beschrijft hij drie soorten van aandacht die succesvolle leiders goed beheersen. Hij noemt het triple-focus.

Lees meer...
7 tips naar mensgericht leiderschap -  Björn Prins en Joost Callens helpen u als leidinggevende op weg via de Futureproof Leadership Journey. Via deze journey bent u in staat om een levende en lerende organisatie te creëren waarbij de medewerkers centraal

Het is een open deur. Maar het is niet omdat we een open deur KENNEN dat we ook al naar BINNEN zijn gestapt.

We delen 7 tips over mensgericht leiderschap met u van de deelnemers aan onze leiderschapstrajecten. Ook getuigen ze over hun ervaring met de Futureproof Leadership Journey.

Lees meer...