This moment is the perfect teacher - Pema Chödrön

onze experten

Björn Prins

OVER

De grondlegger van Itam in 2004 is psycholoog, coach en psychotherapeut Björn Prins.

Samen met zijn team traint hij op een proactieve en preventieve manier de mentale veerkracht bij zowel medewerkers als leidinggevenden. Björn heeft bovendien meer dan 10 jaar ervaring in het coachen van individuen en teams in binnen- en buitenland.

Als doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Gent - experimenteel klinische psychologie en curriculum voorzitter van het postgraduaat The Human Centered Organisation bij Arteveldehogeschool bedrijfsmanagement, werkt hij bovendien actief mee aan wetenschappelijk onderzoek.

Björn is 20 jaar geleden in contact gekomen met mindfulness. Hij was verwonderd van de impact van eenvoudige doch krachtige boeddhistische meditatietechnieken. Hij wil de kracht van dit spoor helpen doortrekken. Het is daarbij voor Björn het vooral de kunst om de dingen eenvoudig te houden en te verdiepen. Hij houdt er verder van om wetenschappelijke inzichten te integreren in het werkveld. Volgens Björn zijn er op het vlak van stressreductie, welzijn, motivatie en leiderschap een schat van wetenschappelijke inzichten die zomaar geïntegreerd kunnen worden. Op ons komt het aan!

STUDIES

  • Doctoraatsonderzoeker Universiteit Gent
  • Psychotherapeut - Coach - Academie Integratieve Psychologie (Gent)
  • Master Klinische Psychologie (met onderscheiding)

TALEN

  • Nederlands
  • Engels

contacteer Björn via bjorn.prins@itam.be

Evidence based with a human approach

Een bouwsteen voor uw HR-beleid

Motivatie, engagement en veerkracht verhogen in uw bedrijf, daar gaan we voor! Samen onderzoeken we waar u als bedrijf tegenaan loopt, zowel op overkoepelend als op individueel vlak. Dankzij deze grondige analyse en het opstellen van duidelijke KPI’s, leveren onze trajecten een waardevolle bijdrage aan uw preventiebeleid.

Bovendien staat kwaliteit bij ons steeds op de eerste plaats. Naast deskundig opgeleide trainers en meer dan 10 jaar ervaring, is ons aanbod wetenschappelijk onderbouwd met als basis Mindfulness Based Interventions, Neuroscience en Psychologie.

trajecten voor werknemers en leidinggevenden

Stresspreventie en mensgericht leiderschap

Sessies
Sessies

introduction to being mindful

trainingen
Trainingen

explore your inner mind


Leiderschap
Leiderschap

expertise in balance


stiltedagen
Stiltedagen

door Björn Prins