Leiderschap begint bij uzelf

Leiderschap-training

7 tips over mensgericht leiderschap

7 tips naar mensgericht leiderschap -  Björn Prins en Joost Callens helpen u als leidinggevende op weg via de Futureproof Leadership Journey. Via deze journey bent u in staat om een levende en lerende organisatie te creëren waarbij de medewerkers centraal

Het is een open deur. Maar het is niet omdat we een open deur KENNEN dat we ook al naar BINNEN zijn gestapt. Daarom leert de Futureproof Leadership Journey u ook vanaf 2021 de vaardigheden om tot meer zelfinzicht te komen. Ook het intensieve traject van 5 dagen, Fundamentals of Futureproof Leadership, biedt u in 2020 de tools om hiermee aan de slag te gaan.

Alle deelnemers aan de allereerste editie 2019 getuigen volmondig dat net dit
dé onderscheidende factor is van deze intensieve opleiding. Dat komt onder meer omdat de methodiek van mindfulness een rode draad vormt doorheen het programma.

"Heel veel van ons gedrag wordt gestuurd door oude gewoontes, gedragingen, onbewuste processen. Dit zijn overlevingsstrategieën die meestal onder de ‘waterlijn’ draaien en een grote impact op je gedrag hebben. Ik noem het maar ‘mentale koeienpaden’.

Maar wat als je op een dag in de jungle zit, of in de woestijn? Dan brengt jouw ‘koeienpad’ je niet meer naar de weide, want in die omgeving is geen weide. Dan heb je ander gedrag, andere patronen nodig. Door je bewust te worden van wat er verborgen is nog een impact op je heeft, kun je er bewust mee om leren gaan."

Timmie, CEO De Pooter
Lees de volledige getuigenis hier

 


"Dit leiderschapstraject was blijkbaar net datgene wat ik nodig had. Mijn aarzeling kwam omdat ik een verkeerd beeld had van wat mindfulness precies inhoudt. Het heeft meer rust in mijn hoofd gebracht, ik handel nu minder op autopiloot en ben bewuster bezig.”

Koen, algemeen directeur Konekt

“Ook de rol van de groep is een wezenlijk onderdeel van het leerproces. Dit kwam vooral tot uiting tijdens de sessie rond groepsdynamica. Het heeft me doen beseffen dat groepsdynamica zeer belangrijk en sterk is, maar dat het een continu leerproces is hoe oud of hoe jong je ook bent.'

Karolien, directeur financiën en administratie Durabrik

 

7 tips van de deelnemers voor uw leiderschap:

  1. Neem regelmatig tijd voor introspectie (of meditatie), niet louter om cognitief te reflecteren, maar om stil te staan en te luisteren naar uw innerlijke stem. Dia helpt u om voeling te houden met uw emoties zodat u uw stresssignalen sneller kan herkennen.. 
  2. Bekijk een situatie niet louter vanuit uw perspectief of uw beleving. Kijk ook vanuit het perspectief én de beleving van de andere. Het vraagt wel enige oefening om dat empathisch perspectief te cultiveren.
  3. Investeer tijd en moeite in het verbinden van en met mensen op emotioneel gebied, door een check-in bij het begin en een check-out aan het einde van diepgaande gesprekken.
  4. Wees niet bang om uw eigen twijfels of onzekerheid te delen. U zal verbaasd zijn hoe dit uw eigen kracht en de kracht en het engagement van de andere kan versterken.
  5. Durf stilte toe te laten, het kan een verrassende bron van inzicht zijn.
  6. Het is OK om uw controledrang af en toe los te laten. Uw medewerkers ervaren dit als een daad van vertrouwen.
  7. Hou goed voeling met de groepsdynamica: het is een continu leerproces dat voortdurend uw aandacht vraagt.

 

Gaat u mee op deze Journey?

Björn PrinsJoost Callens en Veerle Dobbelaere helpen u als leidinggevende in 2021 op weg via de Futureproof Leadership Journey. Via deze journey bent u in staat om een levende en lerende organisatie te creëren waarbij de medewerkers centraal staan.

Via de Fundamentals of Futureproof Leadership van in 2020 krijgt u op 5 dagen tijd de tools aangereikt die u in staat stellen om rust en stabiliteit te vinden in uzelf, met een milde blik naar uzelf en uw omgeving te kunnen kijken en diversiteit in teams aan te boren en mensen te empoweren.


Interesse?
Contacteer alvast Björn voor een vrijblijvend gesprek via bjorn.prins@itam.be.

Ga terug