aanbod | stiltedagen

Stiltedag voor ondernemers

Waarom deze dag?

Kent u het verhaal van de houthakker? Hij start zijn eerste dag met een tiental bomen om te hakken. De volgende dag was hij vastbesloten om het nog beter te doen en kapte hij vijftien bomen. Na een poosje ging het minder goed. “Ik zal wel moe zijn” dacht hij dus hij besloot zich extra in te zetten. Maar het ging alleen maar bergaf. De volgende dag kapte hij er acht, daarna vier en de laatste dag was hij de hele middag bezig om zijn tweede boom te kappen. Hij was moe en uitgeput en vroeg advies aan een wijze collega die hem het volgende vroeg: “Je hebt toch het allerbelangrijkste gedaan? Wanneer heb je voor het laatst je bijl geslepen? ”Hij antwoordde: “Slijpen? Ik heb geen tijd gehad om te slijpen, ik had het veel te druk met kappen.”


Stiltedagen zijn dagen waarop u de bijl komt slijpen. U krijgt meer mentale flexibiliteit en hierdoor terug voeling met uw waarden. Zo kan u met meer vrijheid omgaan met dat wat er gebeurt in uw omgeving en ervaart u minder stress. Authentiek werken vanuit uw essentie staat hierbij centraal.

Wat haal je eruit

  • verdieping en stilte
  • verbindende kracht van een groep
  • een dag om te leren zijn met wat er is
  • elke dag wordt ingeleid met een thema : omgaan met weerstand, zelfzorg, omgaan met frustratie, balans, …
  • een afwisseling van oefeningen (zitmeditatie, stapmeditatie) om een helder inzicht te verkrijgen in de eigen gewoontepatronen en manieren van functioneren
  • individueel gesprek met Björn waarbij jouw proces centraal staat

Praktisch

Voor deze stiltedagen is een intakegesprek vereist.

De dag begint om 9u en gaat door tot 17u
Mogelijkheid om de avond voordien aan te komen en zo in rust te starten met een begeleide meditatie 's avonds en de daaropvolgende ochtend. (we starten dan 's ochtends al om 7 uur)
De dag verloopt (behoudens de begeleiding) in stilte
Afwisseling van dhammatalk, meditatie-instructies en oefening in zit- en stapmeditatie
We voorzien catering en koffie & thee doorheen de dag

Data:

13 oktober (op deze datum is geen voorovernachting mogelijk)
1 december
9 februari
17 maart
1 juni
 

Kan u niet vinden wat u zoekt? We werken graag op maat.

Bjorn heeft een groot talent om mensen mee te nemen in de meditatiepraktijk. Vanuit een sterk wetenschappelijk onderbouwde visie is hij als trainer afgestemd aanwezig voor de deelnemers. De liefde voor zijn vak en voor zowel mindfulness als inzichtsmeditatie is in heel zijn "zijn" aanwezig. Hij roept vertrouwen op. Ook zijn humor helpt...

Liesbeth Van Hoorick - HR Colruyt Group

Meer info over de stiltedagen?
Bel 09 387 00 45 of mail naar info@itam.be