Een verhoogd risico op burn-out

Burn-out preventie

Absenteïsme en ziekteverzuim aanpakken via mindfulness

We vermijden stress en burn-out bij uw personeel door preventief mee te bouwen aan het mentale welzijn, een meerwaarde voor uw ziekteverzuimbeleid.


Een studie van Securex over burn-out

Het aantal Belgische bedienden met een verhoogd risico op burn-out is in drie jaar tijd met ruim de helft gestegen. Vooral 35 – 39 jarigen lopen een verhoogd risico. Dat blijkt uit onderzoek van Securex bij een representatief staal van 1.552 Belgische werknemers.

De HR-dienstverlener wijst op het belang van motivatie in de preventie van burn-out, naast de basisvereiste om werk minder belastend en meer ontplooiend te maken. “Stresspreventie op en buiten het werk is meer dan ooit nodig, maar werknemers moeten hun job ook graag doen of zinvol vinden,” zegt Heidi Verlinden, HR Research Expert bij Securex.De impact van mindfulness op emotionele uitputting

In een andere studie met 381 medewerkers werd echter aangetoond dat mindfulness een belangrijke voorspeller blijkt te zijn op het risico voor burn-out.

De impact van mindfulness op emotionele uitputting, cynisme en daling van professionele effectiviteit werd door de auteurs aangetoond. Mindfulness kan beschouwd worden als een van de persoonlijke krachtbronnen die preventief kunnen ingezet worden.

 

Mindful@Work trainingen bij Itam

Zet vandaag nog de eerste stap richting meer veerkracht en minder stress bij uw medewerkers.
Sinds 2004 ondersteunt Itam uw medewerkers via wetenschappelijk onderbouwde Mindful@Work trainingen.

Bedrijven zoals Microsoft, ING, Durabrik en Colruyt... om maar enkele te noemen, hebben de stap al gezet. Neem vrijblijvend contact met Björn Prins via bjorn.prins@itam.be om uit te zoeken hoe wij u kunnen helpen om het welbevinden van uw collega’s of medewerkers te bevorderen en zo het risico op stress en burn-out te verminderen.

Ga terug