Stiltedagen

Volle dag in 2020

Stiltedagen voor CEO's, managers & zelfstandige ondernemers

Meer mentale flexibiliteit, meer focus

Op 24 juli 2020. Meer details onderaan de pagina.
Van 26 tot 29 augustus 2020: een stilte meerdaagse. Klik hier voor meer info.

Sinds 2012 organiseert Itam Stiltedagen o.b.v. Björn Prins voor CEO's, leidinggevenden, zelfstandige ondernemers... die op zoek zijn naar verstilling en verdieping. Samen oefenen we het vermogen om in de drukte van het dagelijkse leven te kunnen (en durven) stoppen om vervolgens opnieuw contact te maken met wat wezenlijk is.

Wat is de meerwaarde voor uw leiderschap?

Futureproof organisation

Als leidinggevende of zaakvoerder bepaalt u de richting van het bedrijf. Maar u bepaalt ook de cultuur en de wijze waarop mensen met elkaar samenwerken. Teams efficiënt laten functioneren en werknemers optimaal in hun kracht plaatsen is essentieel. Zelf stress bemeesteren en helder in het leven staan, creëert ruimte voor uw teams. Investeren in uzelf is investeren in de mensen rondom u. Meer dan 30 jaar onderzoek toont bovendien aan dat stress van de leidinggevende bepalend is voor stress van medewerkers en voor de communicatiestijl.

Sharpen the axe

Kent u het verhaal van de houthakker? Hij start zijn eerste dag met een tiental bomen om te hakken. De volgende dag was hij vastbesloten om het nog beter te doen en kapte hij vijftien bomen. Na een poosje ging het minder goed. “Ik zal wel moe zijn” dacht hij dus hij besloot zich extra in te zetten. Maar het ging alleen maar bergaf. De volgende dag kapte hij er acht, daarna vier en de laatste dag was hij de hele middag bezig om zijn tweede boom te kappen. Hij was moe en uitgeput en vroeg advies aan een wijze collega die hem het volgende vroeg: “Je hebt toch het allerbelangrijkste gedaan? Wanneer heb je voor het laatst je bijl geslepen? ”Hij antwoordde: “Slijpen? Ik heb geen tijd gehad om te slijpen, ik had het veel te druk met kappen.”

Stiltedagen zijn dagen waarop u de bijl komt slijpen. U krijgt meer mentale flexibiliteit en hierdoor terug voeling met uw waarden. Zo kan u met meer vrijheid omgaan met dat wat er gebeurt in uw omgeving en ervaart u minder stress. Authentiek werken vanuit uw essentie staat hierbij centraal.

 

Hoe verloopt zo'n stiltedag?

Er zijn twee formules van stiltedagen die aangeboden worden.

Deepen & Insight

Tijdens deze stiltedagen staat er telkens een thema centraal. Deze kunnen zijn: omgaan met weerstand, zelfzorg, frustratie, evenwicht… De keuze van een thema zorgt ervoor dat er een bepaalde focus is. Dit helpt om tijdens de oefeningen (zitmeditatie, stapmeditatie) een helder inzicht te verkrijgen in de eigen gewoontepatronen en manieren van functioneren.

Verdieping en stilte vormen het centrale thema tijdens de ‘Deepen & Insight’ stiltedagen. De begeleiding wordt bewust minimaal gehouden opdat men samen met de groep in de stilte focus kan opbouwen en bewustzijn te exploreren.

Body & Wisdom

Tijdens deze stiltedagen is er meer begeleiding en ook meer variatie in de oefeningen zoals bijvoorbeeld een bodyscan, liggende stretching, stiltewandeling, journaling… Bijkomend is er voor elke deelnemer een sessie Holistic Pulsing. Deze zachte en diepgaande vorm van lichaamswerk werkt in op blokkades en is bijzonder complementair aan de mentale ontdekkingsreis. Een combinatie die lichamelijke en mentale blokkades kan losmaken.

Dagen in de stilte

Prijzen zijn inclusief catering op alle sessies.

Stiltedag
Deepen & Insight
24/07/2020
van 9u - 17u
€250 excl. btw
Max 12 deelnemers
Rustpunt, Gent

Inschrijven op de stiltedag.

Samen met uw contactgegevens kan u deze info bezorgen aan inge@itam.be.

 

Belangrijke info nieuwe deelnemers

Indien u nog geen stiltedag of weekend meevolgde, is een intakegesprek noodzakelijk.
Gelieve hiervoor contact op te nemen met Björn via bjorn@itam.be.