The Human Centered Organisation

Hoe bouwt u aan een levende en lerende organisatie?

Als de wind der verandering waait
bouwt de ene een muur
en de ander een windmolen
Chinees gezegde

Het is niet over tot het over is

We komen met z'n allen uit een lastige coronaperiode. Voor velen was het een tijd waar er persoonlijk, maatschappelijk en professioneel veel veranderde. Mogelijks heb je dat als stressvol en onzeker ervaren. Je was daar zeker niet alleen in! Maar ook nu weer dienen we ons aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. Volgens de antropologe Jitske Kramer zit het venijn vooral in de staart van een dergelijke coronacrisis. Want bij het ‘terug naar normaal’ merken we dat mensen ook nu weer zoekend zijn. Personen die wat introvert zijn, hebben zich misschien wel beter gevoeld tijdens een lockdown. Niet elk moment werd je geconfronteerd met “the fear of missing out” en volgepropte activiteiten onder sociale druk. Crisismomenten daargelaten had deze periode van lockdown misschien ook wel iets rustigs. Er waren minder files, de druk kon hier en daar van de ketel, de normen en de waarden werden even opnieuw scherp gesteld. Hoe het ook was… nu is het bij het einde van de vakantie en de start van het nieuwe schooljaar opnieuw aanpassen.

Verandering is de enige constante

Misschien is het vermogen om zich aan te passen wel een fundamentele kracht. Een kracht die we nu en in de periode die voor ons ligt hard zullen nodig hebben. Want geef toe… over dit en een paar maanden - een paar jaar - zal er wel weer een andere grote of kleine crisis opduiken. Als het geen grote maatschappelijke omwenteling is dan is het misschien het klimaat dat ons een halt toe roept. Als het geen reorganisatie is op het werk dan is het misschien wel een persoonlijk gebeuren waarbij één van je geliefden getroffen wordt door ziekte of onheil. Er is altijd wel iets en ook bedrijven kunnen hier het verschil in maken!

 

Bedrijven geven het goede voorbeeld

Gelukkig zijn we als mensen bijzonder goed in staat om ons aan te passen. Onze veerkracht is onvoorstelbaar groot. Onze creativiteit en onze vindingrijkheid zijn hierbij grote troeven. Het zijn troeven die je kan aanboren en kan trainen. Recente ontwikkelingen in de psychologie verwijzen hierbij naar de kracht van bewustzijn in het omgaan met een crisis en het aanspreken van ons groeiend vermogen. Het mooie van dit verhaal is dat je als individu, als team en als organisatie op deze manier kan leren omgaan met de grilligheid van het leven en “futureproof” kan worden. Door af en toe pauzemomenten in te bouwen, door stil te staan bij het welzijn van individuen, door de kwaliteit van de interacties en de teamdynamiek te optimaliseren,... blijven organisaties wendbaar. Meer en meer organisaties zetten in op wetenschappelijk onderbouwde leiderschapsprogramma’s, coachingstrajecten en communicatietrainingen waarbij het hart van de processen gevonden kan worden in bewustzijn.

 

Zou je als coach, leidinggevende, HR medewerker of preventieadviseur willen leren hoe je een assessment kan maken van processen en hefbomen kan plaatsen die de groei faciliteren? Ontdek de kracht van bewustzijn voor jezelf, voor je team en je organisatie in deze kwaliteitsvolle opleiding The Human Centered Organisation aan de Arteveldehogeschool.

https://www.itam.be/postgraduaat-human-centered-organisation.html

Ga terug