Over motivatie, communicatie en mindfulness op de werkvloer

Mindfulness

Verdiep u in duurzame inzetbaarheid

Verdiep u in het mentale welzijn van uw medewerkers en leidinggevenden

De duurzame inzetbaarheid van de werknemer… een onbereikbare droom, zo lijkt het toch voor veel werkgevers. Maar we kijken met z’n allen in de verkeerde richting, we proberen het gedrag te sturen van de werknemer of hen te belonen of te straffen. Maar werkt dit?

Van een korte termijn naar een lange termijn visie

Op korte termijn werkt het gedrag dwingend bijsturen of veranderen door te belonen of te straffen. Maar er komt een moment waarop een bonus geven of een slechte evaluatie geen invloed meer heeft. Maar wat werkt er dan wel op lange termijn?

We leven in een razendsnel veranderende maatschappij transitieperiode. Of zoals regelmatig beschreven, in een VUCA-wereld: Volatile (snel veranderend), Uncertain (onzeker), Complex, Ambiguous (dubbelzinnig). Alles verandert: disruptief en exponentieel.

En dat vraagt een radicaal andere manier van denken, organiseren en sturen.

Maar welke invloed hebben mindfulness, motivatie en verbindende communicatie? Ze zijn SAMEN de sleutel tot meer duurzame inzetbaarheid en wendbaarheid bij de werknemer, die op zijn of haar beurt via inzicht in deze technieken kan leren omgaan met stress, versnelling, digitalisering, automatisatie, onzekerheid…

Om verbindend te kunnen communiceren, is het namelijk belangrijk om rustig en gefocust te zijn, en hier ondersteunt mindfulness. Om gemotiveerd te blijven, is een goede basis aan verbindende communicatie met collega’s en de leidinggevende essentieel. En om mindful te blijven onder een snel veranderende werkomgeving, is motivatie de sleutel om gefocust en gedreven eraan te werken.

Kunt u als HR-manager of leidinggevende ook uw werknemer ondersteunen?

Björn Prins en Joost Callens helpen u als leidinggevende op weg via de Futureproof Leadership Journey. Via deze journey bent u in staat om een levende en lerende organisatie te creëren waarbij de medewerkers centraal staan.


Interesse? Contacteer alvast Björn via bjorn.prins@itam.be.

Ga terug