Is mediteren zweverig?

Mindfulness

Björn Prins over mindfulness bij Itam

Is mediteren zweverig? Een mentale start-to-run voor de hersenen


Mediteren is niet zweverig. Het is gewoon een manier om de prefrontale cortex te trainen, bewijst hersenonderzoek.

Volgens mindfulnesspionier Edel Maex en aandachtstrainer Björn Prins kan iedereen het leren. ‘Zie het als een mentale start-to-run.’

Volgens Prins kan dat in een fractie van een seconde. "Wie getraind is, kan een impulsieve onbewuste reactie ombuigen tot een bewuste handeling met meer keuzevrijheid. Getrainde monniken kunnen één seconde onderverdelen in liefst zeven bewuste beslissingsmomenten.

Vergelijk het met tennis: als beginner bent u al blij dat u de bal puur reflexmatig kan terugslaan. Voor een prof is elke slag een opeenvolging van beslissingen: hij kiest een hoek, bepaalt de kracht en schat in met welk effect hij het best terugslaat. Zo is het ook met mindfulness: het geeft u een enorme vrijheid en slagkracht, tot in de kleinste details van uw persoonlijke en uw professionele leven."

 

Mindfulnesstrainingen bij Itam

Zet vandaag nog de eerste stap richting meer veerkracht en minder stress bij uw medewerkers.
Sinds 2004 ondersteunt Itam uw medewerkers via wetenschappelijk onderbouwde Mindful@Work trainingen.

Bedrijven zoals Microsoft, ING, Durabrik en Colruyt... om maar enkele te noemen, hebben de stap al gezet. Neem vrijblijvend contact met Björn Prins via bjorn.prins@itam.be om uit te zoeken hoe wij u kunnen helpen om het welbevinden van uw collega’s of medewerkers te bevorderen en zo het risico op stress en burn-out te verminderen.

Ga terug