Training

150 min - 3 sessies

Exploring the mind

Handvaten voor stressmanagement

aantal deelnemers: 15 personen - talen: NL/FR/ENG

De stap naar persoonlijk leiderschap

De hoge werkdruk, de vele veranderingen, de eisen, de leiderschapsstijl … het zijn vaak bronnen van stress waar we als individu weinig aan kunnen veranderen.

Maar de manier waarop men omgaat met de realiteit, heeft een grote impact op het functioneren en het niveau van stress en spanning. Door het verschil op te merken waar men al dan niet impact op heeft, verkrijgt elke deelnemer een beter inzicht in de eigen mentale gewoontepatronen.

Als de wind der verandering waait,
bouwt de ene een muur
en de andere een windmolen.

Tijdens deze 3 oefensessies in deze module leert men beter omgaan met gedachten, emoties en lichamelijke sensaties. Dysfunctionele gewoontes zoals perfectionisme en faalangst worden hier ook nader bekeken.

Dit doen we enerzijds door specifieke mindfulness oefeningen die ons leren omgaan met deze indrukken en anderzijds via korte oefeningen uit het curriculum van acceptance and commitment therapy (ACT) waarbij de deelnemers ervaringsgericht leren hoe ze afstand kunnen nemen, ruimte kunnen maken in denken en voelen.

Welke inzichten leert men bij?

  • meer inzicht in de mentale patronen en de innerlijke oorzaken van stress
  • contact met het lichaam als stressbarometer
  • het vermogen om gewoontepatronen en de automatische piloot te doorbreken
  • een toename in creativiteit en lateraal denken
  • het inzicht om beslissingen te nemen in lijn met de waarden
  • meer keuzevrijheid

Deze module wordt best opgenomen na de eerste module Calming the mind. In overleg kan ook een aanbod op maat gemaakt worden.