Training

150 min - 3 sessies

Connecting minds

Verbindende communicatie en persoonlijk leiderschap

aantal deelnemers: 15 personen - talen: NL/FR/ENG

Verbindende communicatie en persoonlijke waarden

In contact zijn met uw persoonlijke waarden en deze een plek geven op de werkplek zorgt ervoor dat u energie krijgt en op een natuurlijke manier geëngageerd bent. Mensen rondom u hebben echter vaak andere waarden, ook de waarden eigen aan de bedrijfscultuur zijn niet altijd gelijklopend met uw waarden. Spanningen, conflicten en energieverlies zijn kenmerkend voor deze mismatch.

Via deze unieke module gaan we op zoek naar onze eigen persoonlijke waarden en behoeften. We leren deze om te zetten in een waardengedreven persoonlijk actieplan.

The biggest communication problem
is we don’t listen to understand.
We listen to reply.

Actieplannen kunnen betrekking hebben op werkgerelateerde domeinen (bvb. plaats maken voor meer creativiteit) maar kunnen zich ook situeren op de privéplek (bvb. aandacht voor fysieke gezondheid). Dergelijke actieplannen vereisen vaak een goede communicatie.

Daarvoor reiken we tools aan om op een verbindende manier in dialoog met onze omgeving te gaan. Via het circumplex van communicatie bieden we inzicht in de diverse communicatiestijlen. Er wordt ook dieper ingegaan op functionele en disfunctionele communicatie, reactieve autoritaire stijlen versus verbindende en coachende aanpak.

Welke inzichten leert men bij?

  • efficiënter communiceren via verbindende communicatie
  • hoe men waardengedreven actie kan stellen
  • authentiek persoonlijk leiderschap
  • leven en werken in lijn met de eigen waarden

Deze module wordt best opgenomen na de module Exploring the mind. In overleg kan ook een aanbod op maat gemaakt worden.