Training

150 min - 3 sessies

Calming the mind

Hoe omgaan met stress op het werk?

aantal deelnemers: 15 personen - talen: NL/FR/ENG

Leer omgaan met stress

Veel medewerkers leven met het motto ‘ik-ren-dus-ik-ben’. Het leven is een aaneenschakeling van activiteiten. Hierdoor is het leren stoppen, wat de eerste stap is in deze module, voor velen de moeilijkste stap.

Daarom bieden we aan de deelnemers praktische handvatten aan om te leren stoppen en landen. Hierdoor genereren we een rustmoment in het leven, een pauze waarbij we even op adem komen en werken aan innerlijke stabiliteit en verbinding met zichzelf. Het is zoals men stelt: reculer pour mieux sauter.

You can’t stop the waves,
but you can learn to surf.
Jon Kabat-Zinn

Deze sessie is gericht op het aanleren van kalmte- en ontspanningstechnieken. Tijdens deze 3 oefensessies leren uw medewerkers de volgende oefeningen aan: ademfocus, bodyscan, progressieve relaxatie en/of autogene training, telmeditatie, ademruimte als coping en yoga.

Deze oefeningen worden aangeleerd, ingeoefend en toegepast thuis en/of op de werkplek door middel van mini-oefeningen on-the-go. Naast de praktische toepassingen staan we ook stil bij de oorzaken van stress en de symptomen van een burn-out.

Welke inzichten leert men bij?

  • hier en nu aanwezig zijn
  • een set basistechnieken om rust, stabiliteit en ontspanning te creëren
  • leren thuiskomen bij zichzelf
  • minder stress, toename levenskwaliteit en een beter slaapkwaliteit
  • toename productiviteit wat resulteert in een daling van de impulsiviteit