Björn Prins (°1976)

Björn is de mede-oprichter van Itam in 2004.

Hij is klinisch psycholoog en psychotherapeut (integratieve psychotherapie - AIP Gent).

Hij kwam op zijn 23ste in contact met meditatietechnieken. Daaropvolgend volgde hij trainingen, workshops en opleidingen bij o.a. David Dewulf, Edel Maex, Frits Koster, Jotika Hermsen, Joost Van Den Heuvel, Ank Schravendeel, Christina Feldman, Vissudhacara,...

Na die intensieve trainingsperiode startte hij in 2005 zelf met het aanbieden van mindfulnesstrainingen. Dit resulteerde in 2006 tot het oprichten van Itam waar Björn tot op heden managing partner is. Verder is Björn doctoraatsonderzoeker aan de UGent bij de vakgroep Experimenteel Klinische Psychologie.

Björn organiseerde en ontwikkelde diverse mindfulness-based trainingen en workshops. Hij werkte als coach en trainer onder andere bij Accor, Telenet, Microsoft, Bekaert, Belgacom, Securex, Durabrik, ... en ontwikkelde een training mindful@work.

In klinische context was hij actief in het UZ te Gent (dermatologie, personen met multiple sclerose, fibromyalgie) en maakte een training op maat van medici.

Verder was hij ook actief in diverse Europese projecten. Hij verzorgde in een Europees kader mindfulnesstrajecten in Cyprus, Portugal, Italië, Frankrijk en Turkije.

Hij publiceerde de boeken 'Mindful@Work' (Lannoo), 'Mindful Eating' samen met Mercedes Wolters Mindful Eating (Witsand) en als een vrucht van zijn wetenschappelijk onderzoek 'Mindfulness is goed voor alles en 7 andere mythes' (Lannoo).